Vakantiehuizen & vakantieappartementen in Albufeira (Portugal) (2023)

Geniet van de zon met een vakantiewoning in Albufeira

In de meest zuidelijk gelegen provincie van Portugal ligt Albufeira, een prachtige badplaats. Albufeira bevindt zich direct aan de Atlantische Oceaan en behoort tot het district Faro. De voormalige vissersplaats is tegenwoordig een zeer geliefde plek onder vakantiegangers. Dat komt onder meer door de vele zonuren, de mooie stranden en het bruisende centrum. Natuurliefhebbers komen ook volledig aan hun trekken met een vakantiewoning in het wonderschone Albufeira. De Portugese badplaats beschikt verder over een sfeervolle jachthaven en een aantal bezienswaardigheden die beslist de moeite van het bekijken waard zijn.

Beleef een geweldige tijd met een vakantiewoning in Albufeira

Hoewel er in en rondom Albufeira van alles te beleven is, behoren de stranden van deze Portugese plaats toch wel tot de belangrijkste publiekstrekkers. De kilometers lange kustlijn bestaat uit een aaneenschakeling van stranden, waardoor er voor ieder reisgezelschap wel iets te vinden is waar men zich thuisvoelt. Een van de meest geliefde stranden van Albufeira is Praia dos Pescadores, dat behoorlijk centraal gelegen is. Hier komt u uitmuntende watersportfaciliteiten tegen. Er zijn bovendien leuke strandtenten en andere horecagelegenheden te vinden op dit brede strand. Er zijn echter nog veel meer stranden waar u een plezierige tijd kunt beleven. Enkele voorbeelden hiervan zijn Praia da Oura, Praia dos Alemães en Praia da Marinha.

(Video) Uniek vakantiehuis Casa Saskia in de Algarve

Een geschikte vakantiewoning in Albufeira voor de hele familie

TUI Villas heeft een ruim aanbod van geschikte vakantiehuizen te bieden in Albufeira, een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Het is zelfs een optie om een vakantieaccommodatie met een eigen zwembad uit te kiezen. Het voordeel hiervan is dat u de gelegenheid hebt om een frisse duik te nemen, zonder dat u eerst naar een strand moet reizen. De vakantiehuisjes van TUI Villas zijn meestal voorzien van een praktische keuken. Hierdoor is het mogelijk om na een actieve dag in Albufeira en omgeving zelf iets voedzaams te bereiden voor de hele familie. Als er een tuin bij uw woning hoort, kunt u daar de maaltijd nuttigen en nog even nakletsen over alle activiteiten van die middag.

Ontdek de culturele bezienswaardigheden van Albufeira

Hoewel Albufeira voornamelijk bekendstaat als een geschikte locatie voor een strandvakantie, valt er op cultureel gebied ook genoeg te ontdekken in de Portugese badplaats. Zo is het een leuk idee om eens bij het Castelo de Albufeira te gaan kijken. Dit 13-eeuwse bouwwerk is opgetrokken in de gotische stijl. Het kasteel is hooggelegen en het wordt door velen gezien als het symbool van Albufeira. U zult hoogstwaarschijnlijk ook geen spijt krijgen van een bezoekje aan het Museu Municipal de Arqueologia. Dit archeologische museum is gelegen in het oude centrum van Albufeira en biedt u een inkijkje in de geschiedenis van de badplaats. Voor kunstliefhebbers is de Galeria de Arte Pintor Samora Barros een museum dat zeker niet overgeslagen mag worden.

(Video) 3 bedroom Villa / Villa mit 3 Schlafzimmern in Albufeira, Portugal Algarve

Smakelijk eten en drinken in Albufeira

Een van de grootste voordelen van een verblijf in een vakantiehuis in Albufeira is dat u op het gebied van eten en drinken voldoende keuze hebt. De horeca is voor een groot deel ingericht op vakantiegangers, waardoor er voor iedereen wel iets naar zijn of haar smaak te vinden is. Toch is het natuurlijk ook leuk om kennis te maken met de typische lekkernijen van de Algarve. Visgerechten zijn enorm populair in deze regio. Zo komt de smakelijke bacalhau, een gezouten kabeljauw, rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan. Ook Truta de Barroso is een gerecht dat door veel lokale inwoners gewaardeerd wordt. Deze met ham gevulde forel wordt doorgaans in spekvet gebakken.

Boek de perfecte vakantiewoning

Als u op zoek bent naar de perfecte vakantiewoning in Albufeira, moet u beslist het aanbod van TUI Villas gaan onderzoeken. Hier komt u allerlei fraaie vakantiehuizen tegen, die allemaal gekeurd zijn. Het is bijvoorbeeld een optie om een vakantiehuis met zeezicht te boeken. Het geeft u een heerlijk vakantiegevoel wanneer u samen met uw partner of met de familie de zon langzaam in de Atlantische Oceaan ziet zakken. Tijdens deze zwoele zomeravonden is het ook heerlijk om gezamenlijk een spelletje te spellen op het bijbehorende terras, terwijl u uitkijkt op het prachtige zeewater. Bij TUI Villas is het ook een optie om een vakantiewoning direct aan het strand uit te kiezen. Dit bespaart echte strandliefhebbers de nodige reistijd.

(Video) Vakantiehuis Portugal huren - Villa Olhos de Aqua - Vakantievilla Algarve

Populaire reisbestemmingen in Albufeira

Rondom Albufeira zijn er nog meer populaire bestemmingen te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een vakantie in Lagos, een prachtige havenstad in de Algarve. In Lagos is het leuk om het Forta da Ponta da Bandeira te bezoeken. Dit aan de haven gelegen fort geeft u meer inzicht in de maritieme geschiedenis van Lagos. De stad Portimão geniet vooral bij zeilers de nodige bekendheid. Hier vinden namelijk regelmatig prestigieuze zeilevenementen plaats, zoals de World Match Racing Tour. Verder is het een aanrader om naar Carvoeiro te gaan. Dit is een klein stadje met een heel gezellig centrum, waar met name in de zomermaanden veel dansshows en concerten gehouden worden.

Geniet optimaal van het zonnige klimaat

Met een vakantiehuis in Albufeira heeft u alle kans om van de zon te genieten. De zon schijnt vanaf de maanden mei tot en met augustus gemiddeld namelijk 10 of 11 uur per dag. Het warme mediterrane klimaat van Albufeira staat onder invloed van de Atlantische Oceaan, waardoor er regelmatig een fris briesje staat. Dit zorgt voor een zeer aangename gevoelstemperatuur. Wilt u Albufeira in de winter bezoeken? Dan krijgt u te maken met een gemiddelde temperatuur die rond de 16 graden ligt. In deze periode valt er doorgaans ook de nodige neerslag, wat het landschap een mooi groen uiterlijk geeft.

(Video) Algarve Vakantiehuis Vila Maria – Carvoeiro.

Een voordelige heenreis naar uw vakantiewoning in Albufeira

De snelste en meest voordelige manier om naar uw vakantiewoning in Albufeira te reizen, is over het algemeen met het vliegtuig. U boekt dan een vlucht naar Luchthaven Faro, een vliegveld op 7 km afstand van de stad Faro. Vanaf hier moet u nog zo'n 45 km afleggen naar Albufeira zelf. Hier zijn verschillende opties voor. Uiteraard kunt er u voor kiezen om een taxi te bestellen. Het is echter ook een prima idee om dit stukje met het openbaar vervoer af te leggen. Er gaan de hele dag door verschillende bussen naar de badplaats Albufeira.

Met het gezin in een vakantiehuis in Albufeira in Portugal

Als u met uw gezin naar het Zuid-Portugese Albufeira reist, zijn er verschillende leuke uitstapjes die u kunt ondernemen.

(Video) Albufeira maart 2022, in 4K

 • Zoomarine: een geweldig uitstapje vanuit een vakantiehuis in Albufeira is naar Zoomarine, een leuk waterpark, waar ook verschillende bijzondere zeedieren leven. Bewonder hier vissen in het aquarium of geniet van een van de leuke attracties, zoals het reuzenrad of het piratenschip.
 • Parque Aventura: in dit leuke avonturenpark kunnen de wat oudere kinderen heerlijk klimmen tussen de hoge boomtoppen. Er zijn verschillende routes beschikbaar, onder meer voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • Grot van Benagil: deze bijzondere grot mag u met kinderen niet missen. Binnenin de grot, die lopend te bereiken is, ontdekt u een bijzonder strand. Nog veel leuker is om er met een boot naartoe te gaan.

Excursies in de omgeving van een vakantiehuis in Albufeira

Met een huurauto ontdekt u ook hoogtepunten in de omgeving van het vakantiehuis in Albufeira.

 • Ria Formosa: het natuurgebied Ria Formosa ligt ten oosten van Albufeira, op ongeveer drie kwartier rijden. In deze 60 km lange lagune leven veel bijzondere vogels, waaronder kleurrijke flamingo's. Daarnaast is het mogelijk om hier dolfijnen te spotten of om met een boot een van de eilanden te bezoeken, zoals Ilha de Tavira.
 • Silves: dit schitterende plaatsje ligt iets van de kust vandaan en herbergt het indrukwekkende kasteel Castelo de Silves en de witte kerk Catedral de Silves.

Aangrenzende vakantieplaatsen Albufeira

 • Pêra
 • Olhos de Água
 • Sesmarias
 • Galé
 • Tunes
 • Guia
 • Algoz
 • Ferreiras
 • Albufeira-Branqueira
 • Falesia
(Video) Vakantievilla Portugal huren - Vakantiehuis Quinta Vale da Vaca - Boliqueime Algarve

Videos

1. Vakantievilla Portugal huren - Vakantiehuis Quinta Vale da Vaca - Boliqueime Algarve
(All in Portugal Vakantievilla's)
2. Algarve Vakantie Appartement met zwembad Vila Arade – Portimao
(Algarve Vakantie Verhuur)
3. HOUSETOUR: Ons vakantiehuis in Portugal! 🇵🇹
(Hannes Vlogt)
4. Vakantiehuis met zwembad huren in Algarve
(Tom Gysels)
5. Luxe villa Algarve huren - Vakantievilla Quinta Beija Flor - Vakantiehuis Pera Portugal
(All in Portugal Vakantievilla's)
6. Modern Villa located a few meters from Albufeira Marina - PortugalProperty.com - PP2691
(Berkshire Hathaway Homeservices Portugal)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 03/06/2023

Views: 5999

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.